Az én honlapom : Moravecz László

Bemutatkozom: nevem Moravecz László.

1960. március 5-én születtem Debrecenben.

Az eMeL Bt. cégvezetőjeként, szoftver fejlesztőjeként, szakmai vezetőjeként és "mindeneseként" dolgozom (vagyis én viszem a vállamon a céget).
Feleségem Moraveczné Huttman Katalin. Õ a Gyermekkert Alapítványi Óvoda vezetője.
A debreceni Fazekas Mihály gimnáziumban érettségiztem 1978-ban, spec.mat. tagozatra jártam.
A debreceni Kossuth Lajos Tudomány Egyetemen szereztem programozó-matematikus diplomát.
Az azóta eltelt időben szoftverfejlesztésből élek, gyakorlatilag 1986-tól vállalkozói tevékenységből származik a jövedelmem.

Hobbik: filmek, zene, jó könyv, számítógép/számítástechnika, C és C++.
Anglomán és irodaszer mániákus vagyok. Kedvenc városom London, kedvenc népem az ír.
Mindenféle zenét szeretek (komolyat is és elvontat is), de pl. gyenge pontom az ír és angol népzene illetve annak megjelenése a könnyűzenében.

Kedvenc íróim: Arthur Hailey és Ken Follett (korábban Robin Cook és Stephen King is, de Cook unalmassá vált, mindig ugyanarról ír, King pedig már nem normális, hogy miket csinál). Tudom nem túl mély szépirodalom, de azért a saját stílusukban egyedülállóak és klasszikusok.
Persze sok más írót is olvastam, zsenge ifjú koromtól kezdve (mikor is rákaptam az olvasásra) talán egy kisebb könyvtárat „elfogyasztottam” vegyesen mindenféle területről.
Sok újságot olvasok, fenntartásaim vannak a politikusokkal (mint csoporttal, sőt szerintem ez már egy jelző). Miközben nagyon izgat a politika, rá kellett jönnöm, hogy ez nálunk Magyarországon legfeljebb a politika paródiájának vulgáris pótcselekvése.

Meggyőződéses liberális vagyok (nem politikusi, hanem filozófiai értelemben), bár néha már elgondolkozom Churchill mondásán, miszerint aki huszon évesen nem szocialista, harmincas éveiben nem liberális, abból nem válik jó konzervatív (itt konzervativizmusról van szó, angol jelentésben, nem a magyar paródiájáról).
Apropó - szerintem, az egyik legnagyobb koponya és érdekes jellem a történelemben talán pont Churchill, érdemes néhány idézetén elgondolkodni.

Sok videót gyűjtöttem az idők folyamán, bár már nagyon kevés az időm a filmek nézésére, de azért megnyugtató, hogy a silány filmekkel elárasztott média piac mellett bármikor levehet az ember a polcról egy-egy érdekesebb/értékesebb vagy csak egyszerűen megnyerő alkotást.
Ha magánügyben írnál: moravecz@emel.hu
Ha céges ügyben írnál:
emel@emel.hu

Ime néhány általam szívesen meglátogatott és javasolt link.

Meg a mániám: Kitalálom magyarországot