Igen, ezek a programok ingyenesek.

Teljesen ingyenesek!


…és garantáltan nem tartalmaznak vírusokat, trójai programokat vagy egyéb kellemetlenkedőket, pl. kém vagy más módon ártó részeket.

Majd minden esetben még a forrást is mellékelem ;)

Ha a források és egyéb kapcsolódó állományok nagy helyigényűek, vagy nagyon zavaró a keveredés a felhasználói programokkal, akkor külön csomagba kerülnek. Legtöbbször azonban a program mellett található meg a forrás, nem pedig külön csomagban.

 

Nem állítom, hogy az alábbi programok mindegyike zseniális, de azért jónéhány eredeti ötlet és/vagy jó megvalósítás található itt ;))
Csemegézzzzzzen, válasszon… könnyítse meg munkáját.

 

Az alábbi programokat mind én, vagyis Moravecz László készítette, mert az „állam én vagyok” szinonimájaként elmondhatom, az eMeL Bt. én vagyok.

 

Windowsos segédprogramok:

WtimerControl

A rendszeróra módosításának ellenőrzése ill. Az idő visszaállítása változatlanra.
Egy Windows vagy másik program(?) hibája miatt ugrált az idő, ami kellem,etlen hatásokhoz vezetett. Na ennek vége.SysDirTest

A Windows special folders mappák kiolvasása és irás/olvasás teszt a mappára.
Az SHGetSpecialFolderPath() példája valamint segédeszköz, hogy a programozó megfelelő alkönyvtárat találjon filejainak, hogy azokba megfelelő írás/olvasás joggal rendelkezzen.

 

DOS-os segédprogramok:

Calendar

Egy egyszerű határidő figyelő, text fileben taárolja a figyelmeztetési időintervallumokat, rendszeres figyelést is lehetővé tesz.
(…csak továbbfejlesztettem egy azonos nevű, másik programot;)

Calendar src

Mint fent, de forrással.

WiseBC

Batch filekben kérdésfeltevés és elágaztatás lehetősége.

Megjegyzem a Norton Ask elbújhat mellette, pedig még annál is régebben íródot;)

WiseMenu

Menüzést megvalósító program. A Novell *.mnu filekkel kompatíbilis, de azokat kibővítettem. Sok hasznos lehetőségekkel rendelkező programindítás menedzser.
0, azaz nulla KByte memóriaigény (nincs rezidens rész), ez azért egy jó alternatíva;)

WiseMenu src

Mint fent, de forrással.

Min_Menu

Abszolút egyszerű program-menüző megoldás. Szintén 0 KB memóriaigény.

Logikai alap a WiseMenu megoldásához.

WBatch

Batch extender, segítség a batch programok funkcionalitásának növelésére.

WCChoice

Színválasztó segédprogram.

WUpdate

Programok új változatának betöltéséhez.
A ZIP-ben tömörítetten kapott programok sértetlenségét felülírás előtt ellenőrzi.

Ellenőrzi, hogy a kapott program dátuma nagyobb-e a jelenleginél és döntési lehetőséget ad. Ellenőrzi továbbá hogy a befogadó környezet verziója megfelelő-e (pl. adatbázis strukturák alkalmasak-e a program fogadásához).

Ezentúl a betöltés előtt a jelenlegi programot betömörítve elmenti és csak ezután írja felül.

KSUjver

A WUpdate-val együttműködve vagy önállóan használható segítség a programok új változatának betöltésére. A lehetséges forrás helyeken (floppyk, CD-k, news alkönyvtár) ellenőrzi, hogy az updatet vezérlő, meghatározó batch file megtalálható-e és ha megtalálja ráadja a vezérlést.

WSetVerD

A WUpdate használatának megkönnyítésére szolgáló program, amely a programok dátum és idő bejegyzését a programban található kiadási dátum és verzió adatoknak megfelelően állítja be. Ez szükséges a betöltések helyességének ellenőrzéséhez, de mindenképpen célszerű minden a kezünkből kiadott program esetén, mert szép megoldás és értelmes döntés;) (hogy szerénykedjek, bár nem én találtam fel).

WiseZDoc

Szöveges dokumentumok megtekintése, nyomtatása valamint a megtekintések és nyomtatások adminisztrálása, a dokumentumok fontossági jelzővel ellátásának lehetősége, hogy felhasználó a dokumentum file módosulása esetén tudja, hogy olvasta-e, nyomtatta-e és milyen fontosnak minősítette azt korábban.

A dokumentumokat a csokorba szedéshez és a helytakarékosság véget (ez a program a szép régi 10 Mbytes winchesterek korában született;) ZIP filekben tárolja.

A ZIP fileket mint könyveket, a benne levő fileket mint fejezeteket kezelhetjük.
Mind a könyveket, mind a fejezeteket tartalomjegyzékből választhatjuk.

Mellesleg gondoskodik a megújított ’könyvek’ bemásolásáról, frissítéséről is.

WiseZDoc src

Mint fent, de forrás is.

WSetDokD

A WiseZDoc használatának megkönnyítésére szolgáló program, amely a dokumentum szövegfilek dátum bejegyzését a szövegben található és ott olvasható kiadási dátum adatnak megfelelően állítja be. Ez szükséges a megtekintések adminisztrációjához, de mindenképpen célszerü mint ahogy azt a WsetVerD programnál is elmondtam.

 

C és C++ források, mintakódok és könyvtárak:

WiseCLib

C könyvtár, szükséges a többi program fordításához.
A forrásokat jelenleg nem találom, majd utána keresek a mentésekben;(

WiseZIP

Egy egyszerű ZIP tartalomjegyzék kiírató. Az apropója csupán a C forrás.
Előtanulmány program a WiseZDoc-ban megvalósított funkciókhoz.

SQL Parser

SQL select parancs elemekre bontása, újra összerakása elemekből.
Könnyebben módosíthatók a select parancs részei.

 

C# források, mintakódok és könyvtárak:

DbfSetCodePage.cs

C# osztály, amivel a Clipper/dBase DBF filekből hiányzó karakter codepage információ pótolható, hogy ékezet helyesen jelenjen meg windowsos programokban.

 

Speciális feladatokhoz segédprogramok:

WB_Calc

Btrieve lapméret/rekordmérek kalkulátor.

WDelCLD

Clipperrel fordított debug kódot tartalmazó objectek törlése.

Mivel az elkészült programot nem helyes olyan kódokkal terhelni, amelyet a debugger használata miatt tartalmaz, ezeket az objecteket törli ez a segédprogram. Ha make filet készítünk a fordítások gyorsításához , akkor csak a törölt, tehát hiányzó objecteket fordítjuk és ezzel időt nyerünk.

WDBFRep

Megsérült DBF filek javításához segédprogram.

WPrnSpec

Ha szövegfileből speciális pl. nyomtatóvezérlő karaktereket kell kiadnia, vagy bármilyen más okból szövegfileben kell meghatároznia bináris file tartalmat, akkor ez a program egy nagyszerű segítség.

WMalloc

Ha ellenőriznie kell, hogy egy program adott méretű DOS memória mellett is működő képes, akkor ez a program segít önnek, hogy lefoglalja a zavaróan sok (he-he) memóriát.

WPgForm

Egy szövegszerkesztővel könnyen létrehozható lapleíró formátumfile szabályainak megfelelően formáz egy némi kötöttségekkel kialakított szabadszöveges állományt.
A mai napig ezzel készítem a ’noteszbe való’ feljegyzés fileből a magammal hordott cím és névjegyzékemet. De profi feladatokhoz jó megoldás, amikor egy program egyszerű szöveges kimenetét megformázottan (pl. több hasábos, etikett, űrlap, körlevél) kell kinyomtatni.

WLst2Seq

Egy változó sorhosszú (szabadszöveges) fileből fix rekordhosszú állományt készít.
A sorok szűrésére is képes, ezzel leválogatva a nem adatsornak számító szövegsorokat.

WisePDbP

Kétoldalas nyomtatást végző program. A papírtakarékosságból a leporelló/lap hátoldalára is nyomtatni tudó program. (Ezerszám található, de ez itt van kéznél;)

 

Mivel nagyon szeretek a fentiekhez hasonló ’apróságokkal’ bíbelődni, nagyon örülnék, ha valakinek egy ilyen feladat megoldása szükséges és ez gondot okoz, akkor átpasszolja nekem.
Előre is köszi (meg persze az üzletet is) ;)))


Bármilyen megjegyzés, kérdés esetén lépjen kapcsolatba velünk  emel@emel.hu   

© eMeL Bt. Utolsó módosítás: 2005.08.31